Στην παρούσα προηγμένη σκηνή, όπου το Κινητό μάρκετινγκ έχει γίνει διάχυτο, οι οργανισμοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τις διαδικασίες προώθησης ώστε να προσεγγίσουν και να προσελκύσουν την ομάδα συμφερόντων τους. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των κινητών συσκευών για την παράδοση εξατομικευμένων μηνυμάτων και την ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, το mobile marketing έχει αναδειχθεί ως βασικό συστατικό κάθε ολοκληρωμένης στρατηγικής μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία στρατηγικών μάρκετινγκ για κινητά σε αυτό το άρθρο για να μεγιστοποιήσουν την απήχηση και τον αντίκτυπό τους σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από smartphone.

1. Πιάστε την πολύπλευρη σκηνή

Mobile Marketing

Πριν προχωρήσετε σε σαφείς στρατηγικές, είναι θεμελιώδες να χειριστείτε το συνεχιζόμενο ευέλικτο τοπίο. Με δισεκατομμύρια πελάτες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γενικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αγοραστές έχουν πρόσβαση σε δεδομένα, επιδιώκουν επιλογές αγοράς και συνεργάζονται με επωνυμίες. Απαιτείται μια στρατηγική μάρκετινγκ με προτεραιότητα στα κινητά που δίνει έμφαση στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου και των εμπειριών χρηστών για χρήστες κινητών τηλεφώνων υπό το πρίσμα αυτής της αλλαγής.

2. Responsive σύνθεση ιστοσελίδας

Ένας από τους κεντρικούς άξονες της συναρπαστικής ευέλικτης προβολής είναι η ανταποκρινόμενη σύνθεση ιστότοπου. Οι χρήστες απολαμβάνουν μια συνεπή και εύχρηστη εμπειρία ως αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής, η οποία διασφαλίζει ότι οι ιστότοποι αποδίδονται απρόσκοπτα σε μια ποικιλία μεγεθών οθόνης και συσκευών. Επειδή η ευρετηρίαση της Google για κινητά πρώτα δίνει επίσης στους ιστότοπους που είναι βελτιστοποιημένοι για κινητά υψηλότερες βαθμολογίες στα αποτελέσματα αναζήτησης, η αποκριτική σχεδίαση δεν είναι μόνο σημαντική για τη χρηστικότητα αλλά και απαραίτητη για το SEO.

3. Στρατηγικές SEO για κινητά

Η ορατότητα και η επισκεψιμότητα πρέπει να βελτιστοποιήσουν τον ιστότοπό σας για αναζητήσεις σε κινητές συσκευές. Οι ευέλικτες τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης ενσωματώνουν τον εξορθολογισμό της ταχύτητας της σελίδας, τη διενέργεια οργανωμένης σήμανσης πληροφοριών, τη χρήση δυναμικών αναδυόμενων παραθύρων και την εγγύηση ότι το περιεχόμενο είναι αποτελεσματικά διαθέσιμο και διαυγές σε πιο μέτριες οθόνες. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησής τους και να προσελκύσουν οργανική επισκεψιμότητα από κινητές συσκευές εστιάζοντας σε αυτές τις πτυχές.

4. Παρουσίαση βάσει εφαρμογών

Για οργανισμούς με αποκλειστικές ευέλικτες εφαρμογές, η διαφήμιση που βασίζεται σε εφαρμογές προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες να προσελκύσουν πελάτες. Οι ειδοποιήσεις push, τα μηνύματα εντός εφαρμογής, οι εξατομικευμένες προτάσεις που βασίζονται στη συμπεριφορά των χρηστών, τα προγράμματα αφοσίωσης και άλλες στρατηγικές μπορούν όλα να συμβάλλουν στην υιοθέτηση, τη διατήρηση και τα έσοδα μιας εφαρμογής. Οι εφαρμογές λαμβάνουν επιπλέον υπόψη πιο καθορισμένες και προσαρμοσμένες προσπάθειες προώθησης σε αντίθεση με διαφορετικά κανάλια.

5. Κινητό μάρκετινγκ με χρήση πληροφοριών τοποθεσίας

Οι δυνατότητες GPS των smartphone χρησιμοποιούνται στο μάρκετινγκ βάσει τοποθεσίας για την αποστολή συγκεκριμένων μηνυμάτων στους χρήστες με βάση την τοποθεσία τους. Οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αυξήσουν την κυκλοφορία των πεζών ή να παρέχουν σχετικές προωθητικές ενέργειες σε πελάτες στην περιοχή θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτή τη στρατηγική. Οι στρατηγικές ενσωματώνουν το geofencing, όπου οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται όταν ένας πελάτης εισέρχεται σε μια προκαθορισμένη περιοχή και η δημοσιοποίηση με επίγνωση της περιοχής σε φορητές εφαρμογές.

6. Διαφημίσεις προβολής, εγγενείς διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις βίντεο και οι διαφημίσεις εντός εφαρμογής είναι όλα παραδείγματα μορφών διαφήμισης για κινητά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για smartphone. Τα κανάλια και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Google Ads παρέχουν εκτενείς επιλογές στόχευσης για την προσέγγιση συγκεκριμένων δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων. Η χρήση ευέλικτων σχεδίων σαφούς προώθησης εγγυάται ότι οι διαφημίσεις βελτιώνονται για διαπερατότητα και δέσμευση στις φορητές οθόνες.

7. Social Media Marketing στο κινητό

Δεδομένης της ευρείας χρήσης των κινητών συσκευών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι βελτιστοποιημένη για κινητά. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση τοποθετήσεων διαφημίσεων ειδικά για κινητά, τη δημιουργία μορφών περιεχομένου φιλικών προς κινητά, όπως κάθετα βίντεο και καρουζέλ, και τη χρήση λειτουργιών όπως το Instagram Stories και το Facebook Live για την προσέλκυση χρηστών σε πραγματικό χρόνο. Οι κοινωνικές στρατηγικές με πρώτο το κινητό έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν σημαντικά την αφοσίωση και την προβολή της επωνυμίας.

8. Προώθηση φορητού email

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραμένει ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα στην ευέλικτη προώθηση, με ένα κρίσιμο μέρος των μηνυμάτων που ανοίγονται σε κινητά τηλέφωνα. Για τον εξορθολογισμό των λόμπι email για ευέλικτους πελάτες, τα μηνύματα εγγυήσεων ανταποκρίνονται, χρησιμοποιούν συμπαγείς τίτλους, εστιάζουν στην οπτική ουσία και ενσωματώνουν σαφείς προσκλήσεις για ανάληψη δράσης (CTA). Η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα παράδοσης της καμπάνιας μπορούν επίσης να βελτιωθούν τμηματοποιώντας τις λίστες email σύμφωνα με τη χρήση του κινητού.

9. Εφαρμογές SMS και μηνυμάτων

Οι εφαρμογές μάρκετινγκ και ανταλλαγής μηνυμάτων SMS προσφέρουν στις επιχειρήσεις εύκολους, εξατομικευμένους τρόπους να μιλήσουν με τους πελάτες τους. Οι πλατφόρμες SMS ή ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή εξατομικευμένων προτάσεων, ενημερώσεων συναλλαγών, προωθητικών προσφορών και ειδοποιήσεων εξυπηρέτησης πελατών. Όταν χρησιμοποιούνται με σύνεση, αυτά τα κανάλια προσφέρουν υψηλά επίπεδα αφοσίωσης και ανοιχτά ποσοστά.

10. Μια στρατηγική περιεχομένου βελτιστοποιημένη για κινητά

συνεπάγεται τη δημιουργία περιεχομένου που απευθύνεται σε χρήστες που βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. Η χρήση διαδραστικών μορφών περιεχομένου όπως κουίζ και δημοσκοπήσεις, η βελτιστοποίηση για ερωτήματα φωνητικής αναζήτησης και η σύνταξη αντιγράφου που είναι συνοπτικό και σαρώσιμο είναι όλα παραδείγματα. Η εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται και η αλληλεπίδραση και η κοινή χρήση ενθαρρύνονται όταν το περιεχόμενο προσαρμόζεται στις προτιμήσεις για κινητά.

11. Βελτιστοποίηση της φωνητικής έρευνας

Με την άνοδο των ταπεινών βοηθών όπως η Siri, η Alexa και οι Συνάδελφοι Google, η προχωρημένη φωνητική αναζήτηση έχει γίνει βασική. Η χρήση λέξεων-κλειδιών φυσικής γλώσσας, η σύντομη απάντηση σε συχνές ερωτήσεις και η δομή του περιεχομένου με τρόπο που να αντιστοιχεί στον τρόπο με τον οποίο μιλάνε οι χρήστες είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενο. Η βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης εξυπηρετεί τον αυξανόμενο αριθμό αναζητήσεων που ενεργοποιούνται με φωνή και αυξάνει την ορατότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά.

12. Βασική Απόδοση

Οι δείκτες (KPI) όπως η επισκεψιμότητα από κινητά, η αφοσίωση των χρηστών, τα ποσοστά μετατροπών και οι εγκαταστάσεις εφαρμογών θα πρέπει να παρακολουθούνται με τη βοήθεια εργαλείων ανάλυσης για κινητά, ώστε οι επιχειρήσεις να αξιολογούν την επιτυχία των καμπανιών μάρκετινγκ για κινητά. Οι πληροφορίες του Analytics βοηθούν στη βελτίωση της στρατηγικής, τις ευκαιρίες βελτίωσης και την αποτελεσματική κατανομή πόρων μάρκετινγκ για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης επένδυσης (ROI).

13. Μάρκετινγκ για κινητά και επαυξημένη πραγματικότητα (AR)

Τα smartphone προσφέρουν νέες ευκαιρίες για πλήρως καθηλωτικές εμπειρίες μάρκετινγκ. Εικονικές δοκιμές, διαδραστικές επιδείξεις προϊόντων, παιχνίδια AR βάσει τοποθεσίας και διαφημιστικές καμπάνιες βελτιωμένες σε AR είναι όλα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι επωνυμίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AR. Ο συντονισμός του AR σε διαδικασίες φορητών διαφημίσεων μπορεί να προσελκύσει πλήθη, να αυξήσει τη δέσμευση και να διαχωρίσει τις επωνυμίες σε επιθετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

14. Φορητές Δόσεις και Εμπόριο

Η εργασία με σταθερές φορητές δόσεις είναι σημαντική για την αλλαγή της ευέλικτης κίνησης σε προσφορές. Ο συντονισμός των ευέλικτων εισόδων με δόσεις, η προσφορά επιλογών ολοκλήρωσης αγοράς και η εξασφάλιση ασφαλών ανταλλαγών είναι θεμελιώδεις για την παροχή μιας εμπειρίας αγορών χωρίς τριβές. Οι ευέλικτες επιχειρηματικές τεχνικές θα πρέπει να επικεντρώνονται στην άνεση, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πελατών για να διευρύνουν τα ποσοστά μετασχηματισμού και την πίστη των καταναλωτών.

15. Προκύπτοντα Μοτίβα στη Φορητή Διαφήμιση

Η ενημέρωση σχετικά με τα μοτίβα που προκύπτουν στη φορητή διαφήμιση είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε σοβαροί. Αυτά μπορεί να θυμούνται τις προόδους για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνητή νοημοσύνη για προσαρμοσμένες προτάσεις, τη συμφιλίωση της καινοτομίας 5G για ταχύτερες φορητές συναντήσεις και την ανάπτυξη ευέλικτων σχεδίων πρώτης αφήγησης. Αγκαλιάζοντας την πρόοδο και προσαρμοζόμενοι στην ανάπτυξη τρόπων συμπεριφοράς αγοραστών, οι οργανισμοί μπορούν να επαληθεύσουν μελλοντικά τις ευέλικτες διαδικασίες προώθησης τους.

συμπέρασμα

Συνολικά, η φορητή προβολή απευθύνεται σε μια δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη σκηνή που προσφέρει τεράστιες ανοιχτές πόρτες στους οργανισμούς ώστε να συνεργαστούν με αγοραστές σε ατομικό επίπεδο. Οι επιχειρήσεις μπορούν να πλοηγηθούν αποτελεσματικά στον κόσμο που κυριαρχείται από smartphone και να οδηγήσουν σε ουσιαστική δέσμευση και ανάπτυξη εφαρμόζοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, όπως αποκριτικό σχεδιασμό ιστοσελίδων, μάρκετινγκ βάσει εφαρμογών, στόχευση βάσει τοποθεσίας και αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα.

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνικών στις προσπάθειές σας για προβολή δεν θα μπορούσε μόνο να αναβαθμίσει την αντιληπτότητα της επωνυμίας και την πιστότητα των πελατών, αλλά επιπλέον να τοποθετήσει την επιχείρησή σας για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε μια φορητή πρώτη περίοδο. Καθώς η συμπεριφορά των αγοραστών συνεχίζει να κινείται προς τη φορητή, η διάθεση πόρων σε ευέλικτες στρατηγικές προβολής είναι προς το παρόν όχι διακριτική αλλά θεμελιώδης για να παραμείνουμε συναφής και σοβαρή στην παρούσα προηγμένη οικονομία

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *